Selecteer een pagina

10 tips voor
een goede website

Wat valt je op in dit artikel?
Laat het mij weten in een reactie.

10 tips voor een goede website

Een goede website (laten) bouwen is nog niet zo eenvoudig. Maar een website die goed ontworpen is, zorgt ervoor dat je beter gevonden wordt door potentiële klanten, opdrachtgevers en werkgevers.

Een goede website levert je klanten en opdrachten op.
Uiteraard is een goede website jouw visitekaartje. Maar wat is nou een goede website? Hoe ziet een goede website eruit? Deze 10 tips voor een goede website gaan jou daarbij helpen.

Tip 1. Doel van je website

Het is essentieel jezelf de vraag te stellen wat het doel is van je website.

Wat wil je gaan bereiken met je website. Wil je klanten laten boeken, wil je informeren of wil je diensten en producten verkopen.

Een informatieve website is een compleet andere website dan een website waar je producten op verkoopt.

Zorg dat je helder hebt wat het doel van je website is en ga aan de hand hiervan een idee voor een goede website uitwerken.

Tip 2. Voor wie maak je een website.

Hier zie ik het vaak gruwelijk mis gaan. Een voorbeeld is dat er een fancy website is gemaakt met allerlei toeters en bellen, terwijl de doelgroep behoefte heeft aan een rustige website zonder toeters en bellen.

 

Vraag je vanaf het begin al af, voor wie maak ik de website. Wat is mijn doelgroep? Wat verwachten mijn potentiële klanten van mijn website.

Vaak past jouw persoonlijke smaak niet bij jouw klanten. Kijk naar je collega`s, wat voor kleuren en mogelijkheden gebruiken ze op hun website, laat je inspireren door hun en probeer het beter te doen door alles goed te onderzoeken.

Denk goed na over hoe je website er uit gaat zien.

Tip 3. Een goede website ziet er zo uit.

Een goede website is persoonlijk en gericht op de doelgroep die jij wilt aanspreken.

Uiteraard is het design van de website voor een groot gedeelte bepalend, het oog wil ook wat en zal bezoekers triggeren om te blijven kijken.

Consistent zijn in kleuren en lettertype is van essentieel belang. Kies goede basiskleuren en zorg voor een heldere navigatiestructuur. Zorg dat alles goed op elkaar is afgestemd.

Tip 4. Website geschikt voor smartphone.

Kijk eens naar jezelf hoe jij je telefoon gebruikt om websites te bezoeken? Wordt een website niet mooi weergegeven dan zoek je naar een andere website die wel goed leesbaar is op je telefoon.

Dit noemen wij responsive webdesign en betekend dat je website zich automatisch aanpast aan kleinere schermen. Dit is tegenwoordig een must om te hebben anders mis je zo 70 tot 80% van bezoekers.

Tip 5. Zorg voor teksten die bloeden.

Deze tip wordt vaak onderschat, je teksten zijn enorm belangrijk. Een potentiële klant moet direct zien waar je website over gaat.

Ze scannen binnen 2 seconden je website en zien ze het niet gaan ze verder en komen ze nooit meer terug. Je kan gebruik maken van een tekstschrijver die je teksten laat bloeden en jouw tekst als een magneet laat werken.

Ik verbied je de zin “welkom op onze website te gebruiken” echt doe het niet, het is killing voor je website.

Waarom zou iemand niet welkom zijn op jouw website!
Het is niet alleen van belang goede teksten te schrijven maar ze moeten ook voorzien van de juiste woorden voor je ranking op Google. Er komt veel bij kijken en dat is wat erg vaak onderschat wordt.

Zoekwoord onderzoek is dus van belang en op basis van een goed onderzoek ga je teksten schrijven of laten schrijven.

Goede tekstschrijvers weten dit exact en zullen dit toepassen op jouw teksten. Door gebruik van plugins kan je bij het opmaken van je pagina al een heel goed beeld krijgen of je SEO in orde is.

Maak geen mega lange teksten. Mensen zijn visueel ingesteld zorg dus voor een goede balans. Korte stukjes tekst die eenvoudig te lezen zijn.

Kijk maar naar dit blog ik schrijf best een lange tekst, maar door het gebruik van duidelijke koppen en korte alinea`s blijft het goed leesbaar.

Voor een homepage pas ik vaak hele korte teksten toe ( aan de bovenzijde ). Dan moet je denken aan 3 regels tekst en een goede afbeelding. Willen ze meer lezen dan klikken ze op een knop en worden ze naar de betreffende pagina gestuurd.

Tip 6. Wat doe je

Ik heb het net al een keer aangehaald, een foto zegt meer dan 1000 woorden. Het is enorm belangrijk om te laten zien wat jouw expertise is.

Dit laat je zien aan de hand van goede afbeeldingen, foto`s en video. Wees niet bang laat en laat jezelf ook zien.

Presenteer je producten en diensten op een goede manier. Zorg dat je goede foto`s hebt en huur desnoods een professionele fotograaf in om dit te bereiken.

Tip 7. Zorg dat je website converteerd

Wat is een converterende website? Converteren betekent dat een bezoeker iets doet op je website wat jij graag wilt.

Een paar voorbeelden zijn aanmelden voor nieuwsbrief, product bestellen of een afspraak maken.

Hoe hoger je conversie, hoe beter je website werkt. Conversie kan je meten door b.v. gebruik te maken statistieken zoals Google analytics.

Op websites die ik design maak ik veel gebruik van splittesten ook wel A/B testen genoemd.

Wat is dat splittesten? Een voorbeeld van splittesten is.
Je hebt een stukje tekst met een knop er onder. Je wilt dat de bezoeker op die knop drukt en zich aanmeldt voor jouw nieuwsbrief.

Met splittesten maak je b.v. 2 varianten van de knop 

1. Meld je aan!
2. Ja, ik schrijf mij nu in!

Een splittest zorgt dat bezoekers de varianten van de knop even vaak te zien krijgen en houdt bij waar het meeste op geklikt wordt. Op deze manier kan je testen welke knop het meeste voor jou oplevert. Dit is een waardevolle methode die ik erg vaak gebruik om een website te optimaliseren.

Mijn motto is een website moet voor jou werken en jij niet voor je website.

Tip 8. Maak gebruik van social media

Social media is een krachtige manier om bezoekers te informeren over je diensten en producten. En erg goed in te zetten om meer bezoekers naar je website te sturen.

Bijna heel Nederland begeeft zich op social media zoals Facebook, instagram, pinterest en linkedin.

Tip 9. Waar ga jij je website mee maken

Het is tegenwoordig redelijk eenvoudig om een professioneel ogende website te bouwen.
Hiervoor zijn verschillende systemen beschikbaar, betaald of gratis.

Het populairste systeem is toch WordPress. WordPress is open source en gratis te downloaden, veel hosting bedrijven hebben een script waarmee je WordPress in een paar muisklikken installeert.

Je zoekt een gratis template en een kind kan de was doen. Maar pas op, het kan je erg veel tijd kosten als je hier niet mee bekend bent.

Om een professionele website te maken ben je er niet met enkel WordPress installeren en een template installeren.

Tip 10. Een website laten bouwen

Ik weet dat veel mensen tegen de kosten van een webdesign aan hikken. De prijzen lopen ook erg uiteen van enkele honderden tot duizenden euro`s.

Ik design websites omdat het mijn passie is, ik hoef er niet van te leven. Mijn doel is mensen helpen om meer uit hun website te halen en hun bedrijf daardoor te kunnen laten groeien.

Bij mij ben en blijf je 100% eigenaar van je website. Zie mij als een back-up voor als je er niet uitkomt en als je er helemaal geen omkijken naar wilt hebben dan ontzorg ik je helemaal. Maar net wat jij wilt!

Voor de oplettende lezer, wat klopt er opmaak technisch niet aan deze tekst? Laat het weten in een reactie.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook interessant om te lezen voor jou

10 tips voor een goede website

10 tips voor een goede website Wat valt je op in dit artikel? Laat het mij weten in een reactie....

WordPress installeren hoe doe ik dat?

Wordpress installeren is echt simpel! Niet schrikken want het is echt geen rocket science. Het...

Domeinnaam kiezen hoe doe je dat

Voor het opstarten van een nieuwe website moet je heel goed nadenken over je domeinnaam. Bren New...

Bren New News ontvangen?

Tips & Tricks en nuttige informatie over websites. Ja en af en toe een knallende actie speciaal voor onze nieuws lezers!

Yes, je hebt je succesvol ingeschreven! Check je e-mail voor de laatste stap.

Pin It on Pinterest

Share This