Selecteer een pagina

Voor het opstarten van een nieuwe website moet je heel goed nadenken over je domeinnaam. Bren New Webdesign geeft je handige tips.

Wat is een domeinnaam?

Jouw domeinnaam is een unieke naam op het internet. Het is eigenlijk een eenvoudige manier om een lang nummer aan te koppelen, het ip adres. Het domeinnaam systeem vertaald het ip adres naar een domeinnaam.

Schoenmaker blijf bij je leest.

Ben je in Nederland gevestigd en maak je een website voor Nederlanders, kies dan voor een domeinnaam welke eindigt op .nl. Wil je internationaal je vleugels uitslaan dan is een .com extensie aan te raden. Het is wel sterk aan te raden om de domeinnamen met beide extensies te registreren. Je concurrent zal maar snel jouw .com domein claimen, dat wil je dus niet. Eventueel kan je nog het .be domeinnaam claimen.

Lengte van je domeinnaam.

Hoe korter hoe beter, dit is makkelijk te onthouden. Ik deel deze mening niet geheel. Wij gebruiken zelf ook langere domeinnamen zoals https://www.nietmeermetjehandeninjehaar.nl Dat is een behoorlijk lang domeinnaam, maar blijkt een erg goede te zijn. Laat je hier niet te veel door leiden.

Zijn er regels voor een domeinnaam?

Ja er zijn regels als je voor een .nl domeinnaam verzint neem dan deze regels in acht.

  1. Je domeinnaam bestaat uit minimaal 2 en maximaal 63 tekens
  2. Het bevat enkel de letters a – z
  3. Je gekozen domeinnaam mag niet in strijd zijn met de openbare orde.

Maak het niet te ingewikkeld!

Zorg ervoor dat je domeinnaam eenvoudig te spellen is. Mensen maken makkelijk spelfouten, het is enorm jammer als je een naam gebruikt die vaak verkeerd wordt geschreven.

Gebruik geen koppel streepjes.

Je ziet het erg vaak dat er een of meerdere streepjes worden gebruikt in een domeinnaam. Doe het gewoon niet. Mensen vergeten de streepjes te typen en krijgen een foutmelding te zien of nog erger de website van je collega.

Vaak wordt een domeinnaam met streepjes gezien als goedkoop en de meeste van ons willen die uitstraling niet. Wees professioneel en kies voor een top domeinnaam zonder koppelstreepjes.

Nog meer om over na te denken

Nu je al een aardig beeld hebt van domeinnamen en je al lekker aan het brainstormen bent, kan je ook nog nadenken of je het domeinnaam in enkelvoud vorm of meervoudvorm gaat registreren. Of ga je beide claimen? Uit concurrentie overwegingen raad ik aan om beide vormen te claimen.

Commerciële aantrekkingskracht van je domeinnaam

Zoek je een zakelijke domeinnaam dan is het belangrijk dat je nagaat wat de commerciële aantrekkingskracht is. Een goede commerciële naam kan extra bezoekers betekenen voor je website.

Keywords in je domeinnaam gebruiken

Het weegt nog steeds mee voor je SEO, al vindt Google het wel steeds minder relevant. Probeer je belangrijkste zoekwoord in je domeinnaam te verwerken.
Je kan met behulp van de Creatieve domeinnamen tool een overzicht krijgen van vrije domeinnamen.

Domeinnaam kosten

De kosten van een domeinnaam kunnen variëren tussen 1 tot 10 euro per jaar.

Wij brengen onze domeinnamen onder bij Neostrada en hosten ook onze website daar. Ze hebben een goede service en goede hosting op snelle servers. Een mooie bijkomstigheid is dat de je al een domeinnaam + hosting hebt voor € 0,85 p/m

Let op auteursrechten

Vermijd altijd domeinnamen die inbreuk maken op auteursrecht. Bij twijfel win advies in want je kan echt voor verrassingen komen staan.
Brainstromen. Met deze informatie ga je aan het brainstormen en weet jij hoe je een goede domeinnaam kan kiezen.

Veel succes met het bedenken van jouw domeinnaam.

 

 

is jouw domeinnaam nog vrij?

Check hier of jouw domeinnaam nog vrij is en registreer hem vandaag nog!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bren New News ontvangen?

Tips & Tricks en nuttige informatie over websites. Ja en af en toe een knallende actie speciaal voor onze nieuws lezers!

Yes, je hebt je succesvol ingeschreven! Check je e-mail voor de laatste stap.

Pin It on Pinterest

Share This