Selecteer een pagina

Nagelstyliste let op!

Gratis E-Book en inspiratie
Ik zal er niet om heen draaien, dat ik het geweldig vind om webdesigns te maken voor nagelstylisten. Hoe komt dat? Nou mijn vrouw Brenda is in 2016 begonnen als nagelstyliste en ik was net zo enthousiast als haar.

Ik had en heb er geen tijd voor om het te leren grrrr…. wat mij echt wel heel gaaf lijkt, samen met je vrouw een succesvolle salon runnen.

Maar op de achtergrond kan ik Brenda in alles ondersteunen. Dit geeft haar de mogelijkheid om de salon te laten groeien. En ik durf oprecht te zeggen dat wij een goed team vormen.

Brenda doet de planning en uiteraard de behandelingen. Ik zorg er voor dat de administratie en dat de website in orde is. Samen sparren we vaak over nieuwe plannen en dromen wij waar Brenda over een aantal jaren met de salon wil staan.

Waar sta jij over 5 jaar met je salon?

Dromen moet je hebben

Als ondernemer droom je dat je een goed bedrijf hebt waar je een leuk inkomen uit kan halen. Je wilt klanten helpen en blij maken met jouw product of dienst. Dat dromen is heel mooi en kan je een goed gevoel geven toch?

Maar denk jij dat dromen zomaar uit komen, zonder dat je er iets voor hoeft te doen? Er zijn maar enkele mensen die dat geluk hebben.

Als jij jouw dromen wilt laten uitkomen dan moet je nu in actie komen. Stel jezelf doelen, wat wil je bereiken en hoe ga je dat realiseren.

Stel realistische doelen

Zorg er voor dat je doelen realistisch en haalbaar zijn. Stel je geen realistische doelen dan maak je het je zelf erg lastig om je droom na te jagen.

Wees niet bang om je doelen bij te stellen. Niets is onmogelijk, maar je krijgt het echt niet cadeau!

Brenda heeft eind 2015 na een lastige periode in haar leven besloten het nagel vak in te gaan. Ingeschreven voor een studie en alles gehaald.

Ze heeft mega veel getraind om beter te worden in wat ze doet. En dat trainen houd niet op, je moet jezelf blijven ontwikkelen en met nieuwe technieken meegaan.

Voor de officiële start heb ik een goede website voor Brenda gemaakt en hebben we een strategie voor Facebook opgezet.

De combinatie van verschillende triggers op Facebook en de website resulteerde in een explosie van klanten. Als je nu terugkijkt lach je erom, maar ik verzeker je dat er paniek in de tent was op dat moment. Ik zal het je vertellen.

De start als nagelstyliste

We waren “2016” heerlijk op vakantie, na de vakantie was haar moment en zou ze echt beginnen met klanten werven.

We hadden bedachten een Facebook post die klanten naar de website stuurde, op de website hadden we een prijslijst met normale prijzen staan.

Dit was absoluut geen flitsende prijslijst maar het werkte als een trein. De truc was dat we onder de normale prijzen een regel hadden getypt dat we een x aantal behandelingen tegen oefenprijzen werd gedaan.

Dus de klant ziet de normale prijs van 49 euro en de oefenprijs van 25 euro. Dit werkte als een magneet die wij niet verwacht hadden.

Brenda moest hals over de kop een agenda kopen want het was niet meer bij te houden. Al bellend en append is de winkel in gevlogen om dit te regelen.

Binnen een paar uur zat haar agenda bomvol en begon voor haar een zenuw slopende tijd. Want het was ook echt oefenen om sneller en beter te worden.

Nu 2 jaar later heeft ze nog steeds een groot aantal klanten van het eerste uur die elke 3 weken komen.

“Maak van je dromen concrete plannen en stel realistische doelen”

Bijf jezelf ontwikkelen

Jezelf blijven ontwikkelen is van enorm belang, je moet je onderscheiden van de je collega`s. Wat bied jij je klanten extra! En dan bedoel ik niet je goede service en je lekkere bakkie koffie of je gezellige babbel.

Wat maakt jouw salon nou zo uniek. Draag dit uit naar je klanten en ze worden ambassadeurs van jouw salon voor je erg in hebt. En mond op mond reclame is altijd de beste die je kunt krijgen.

Maak jezelf uniek door behandelingen aan te bieden die anderen niet aanbieden. Zorg dat je meer kennis hebt en je klanten beter kan informeren en behandelen door die extra kennis.

Wees bereid een stap extra te doen, organiseer b.v. een inloop ochtend waar mensen gratis een natuurlijke nagel analyse kunnen krijgen. Maak op die momenten gebruik van je kennis en overtuig ze. Een nagelstyliste is meer dan alleen maar kunstnagels zetten. Of zie ik dat verkeerd? Let me know!

Wat gaat jouw salon tot een succes maken? Laat het in een reactie weten dat zou ik tof vinden.

Jezelf blijven ontwikkelen is een must, doe je dit niet dan sta je stil.

Investeer

In de eerste 2 jaar heeft Brenda alles wat ze verdiend heeft geïnvesteerd in kennis en producten. En ja dat kost bakken met geld, maar investeer je slim dan krijg je er meer voor terug dan je hebt betaald.

Wees niet bang, ik hoor zo vaak bij nagelstylisten ik heb geen geld om een b.v. een website te laten maken of om salon software aan te kunnen schaffen.

Echt je doet dan iets niet goed. Dit zijn in mijn ogen de 2 basis zaken die je voor elkaar moet hebben om professioneel over te komen “naast alles wat je in je salon nodig hebt”.

Wat zijn nu eigenlijk de kosten? Een website ongeveer € 250 “eenmalig” en salon software heb je vanaf € 35 p/m of zelfs gratis.

Zorg dat je de basis goed hebt staan want op een slechte fundering kan je nooit een goed huis bouwen.

En ja Brenda en Wim spreken uit ervaring, niet over de 2 jaar die Brenda nu als nagelstyliste heeft maar ook nog 20 jaar ervaring als ondernemer die Wim heeft.

Wij hebben alle hoogte en dieptepunten meegemaakt en hebben van alles een hoop geleerd.

Maak een plan voor jezelf

Schrijf alles is op papier, ook je dromen en hoe jij dit denkt te gaan bereiken. Je zal zien dat het je rust en duidelijkheid gaat geven.

Begin met een goede basis te leggen voor jouw salon. Ook al heb je al jaren een salon blijf constant in de spiegel kijken.

stick to the plan en stuur bij waar nodig om je doelen te bereiken. Pak kansen, denk in mogelijkheden niet in problemen.

E-Book

In de vakantie van 2017 heb ik een e-book geschreven waarin de strategie die wij hebben toegepast wordt uitgelegd. Dit boek is inmiddels een jaar geleden geschreven maar nog steeds actueel.

Je kan dit e-book nu gratis ontvangen en het staat boordevol tips waarvan ik er een aantal al kort beschreven heb in dit artikel.

Dit artikel is spontaan geschreven door Wim, en nee ik ben guru die alles weet. Ik ben een nuchter Nederlandse jongen die graag mensen wil helpen.

Ik zou het ook erg gaaf vinden als jij dit een leuk, goed of misschien slecht artikel vindt het in een reactie wilt laten weten.

Ohja je kan het E-Book hier beneden downloaden.

1 Reactie

  1. Wim

    Ze zeggen wel is als er een schaap over de dam is dan volgen er meer. Wie durft?

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook interessant om te lezen voor jou

10 tips voor een goede website

10 tips voor een goede website Wat valt je op in dit artikel? Laat het mij weten in een reactie....

WordPress installeren hoe doe ik dat?

Wordpress installeren is echt simpel! Niet schrikken want het is echt geen rocket science. Het...

Domeinnaam kiezen hoe doe je dat

Voor het opstarten van een nieuwe website moet je heel goed nadenken over je domeinnaam. Bren New...

Klaar voor Bren New News?

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen tips & tricks om je website te verbeteren.

Yes, je hebt je succesvol ingeschreven!

Pin It on Pinterest

Share This