Selecteer een pagina

Wat is WordPress

WordPress uitleg in het Nederlands
Wat is WordPress? Oorspronkelijk is WordPress een content management systeem (CMS) voor bloggers. Vandaag de dag is het nog steeds het meest gebruikte CMS voor bloggers, maar er is zoveel meer mogelijk met WordPress.

WordPress wordt gebruikt voor het opzetten van website en webwinkels, ook grote merken en bedrijven gebruiken WordPress voor het beheren van hun websites.

WordPress maakt het beheren van je website of webwinkel een stuk eenvoudiger. Je hebt geen kennis van html, css of php nodig om een een website op te zetten. Het voordeel van een CMS zoals WordPress is dat je eigenlijk alleen maar tekst en afbeeldingen hoeft toe te voegen. Dit doe je in een soort Word omgeving, wat voor de meesten een bekend iets is.
WordPress dashboard overizcht

WordPress is gratis te gebruiken

Het mooie aan WordPress is dat het open-source is. Dit betekend dat je de software gratis kunt gebruiken. Enthousiaste mensen programmeurs en software ontwikkelaars dragen bij aan de ontwikkeling van WordPress. Het grote voordeel van een actieve community is dat beveiligingsproblemen snel gevonden en opgelost worden.

“Plugins zijn handige tools waarmee je eenvoudig je WordPress website uitbreid”

Wat is een Plugin

Een plugin helpt je op een snelle en makkelijke manier extra onderdelen aan je website toe te voegen. Een voorbeeld hiervan is Woocommerce, deze plugin maakt van je website in een handomdraai een webwinkel. Er zijn duizenden plugins beschikbaar, meestal zijn ze gratis te gebruiken. Als je alle functionaliteit van een plugin wilt gebruiken moet je betalen om de plugin volledig te kunnen gebruiken. Uiteraard zijn er ook zeer veel plugins die je volledig gratis kunt gebruiken.

Plugin`s zijn handige tools om je WordPress website eenvoudig mee uit te breiden.

Uiterlijk van je WordPress website


Een belangrijk onderdeel van je website is de uitstraling. Hoe ziet de bezoeker jouw gemaakte website. Dit noemen wij een “Theme of Template” Ook hier zijn er veel gratis van beschikbaar. Soms met alle mogelijkheden en soms moet je betalen als je alle mogelijkheden wilt kunnen benutten. De ervaring heeft mij geleerd dat je met gratis templates al snel tegen beperkingen aanloopt.

Maar als je voor de eerste keer met WordPress gaat werken dan is dit zeker een goede optie om de vele mogelijkheden van WordPress te ontdekken. Het is een eenvoudige manier om je website een compleet andere look and feel te geven en compleet aan te passen aan jouw wensen.

Je zult op den duur merken dat als je website groeit je steeds meer behoefte krijgt aan uitbreidingen en betere templates. Het gave van WordPress is dat je naar behoefte kunt uitbreiden zonder dat je veel hoeft te investeren.

WordPress website maken, wat heb je nodig?


Om met WordPress te kunnen starten heb je niet heel veel nodig. Je kan het zelf lokaal op je eigen pc installeren met een extra stukje software. Maar als je online wilt gaan heb je een domeinnaam en hosting nodig. De kosten van een domeinnaam en hosting lopen erg uiteen.
Wij maken gebruik van Neostrada en zijn daar tevreden over. Ze bieden goede en snelle hosting voor een scherpe prijs. Voor een kleine € 17,- ben je een jaar online. Het opvolgende jaar betaal iets meer rond € 23,- Dit zijn niet de kosten en als je voor langere periode je hosting afneemt wordt het steeds goedkoper.

Ga je een eenvoudige website maken, pas hier je hosting dan ook aan. Het heeft geen zin om veel geld te betalen voor zaken die je niet gebruikt. Wil je wel extra snelheid dan kan je altijd upgraden naar een duurder pakket.

Om WordPress te kunnen installeren moet je host minimaal MySQL versie 5.0 of hoger gebruiken. Voor PHP dient versie 5.4 of hoger te zijn geïnstalleerd. Tegenwoordig hebben alle hosting bedrijven dit goed geregeld.

Ben je al enthousiast geworden en wil je direct aan de slag gaan! dan helpen wij je met dit artikel je eerste WordPress installatie te doen. Heb je nog geen domeinnaam of hosting dan dien je dit eerst te regelen. Dit is een fluitje van een cent en binnen een paar minuten kan je beginnen.

Gewoon goede hosting voor slechts € 0,85 p/m

Goede hosting is belangrijk, maar hoeft niet duur te zijn!

Ook interessant om te lezen voor jou

10 tips voor een goede website

10 tips voor een goede website Wat valt je op in dit artikel? Laat het mij weten in een reactie....

WordPress installeren hoe doe ik dat?

Wordpress installeren is echt simpel! Niet schrikken want het is echt geen rocket science. Het...

Domeinnaam kiezen hoe doe je dat

Voor het opstarten van een nieuwe website moet je heel goed nadenken over je domeinnaam. Bren New...

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bren New News ontvangen?

Tips & Tricks en nuttige informatie over websites. Ja en af en toe een knallende actie speciaal voor onze nieuws lezers!

Yes, je hebt je succesvol ingeschreven! Check je e-mail voor de laatste stap.

Pin It on Pinterest

Share This